13 Haziran 2012 Çarşamba

Evlilikler III


Evet adam son derece nazik olduğunu söylüyordu en son…
Bir kere gerçekten nazik olan bir insan “ben naziğim” demez. Dememeli. Üstelik de gerçekten nazik olan bir adam dönüp de karısından onay almak için yağmurda ıslanmış tavşan yavrusu gibi melül melül bakmaz. Haksız mıyım? Yani gerçekten bunu bilebilmek için psikolog olmaya gerek var mı?
Her neyse…
Şimdi her ne kadar bu insanları hiç tanımıyor ve kimsen bahsettiğimi de anlamıyor olsanız da yine de birilerinin mahremine herhangi bir kılıf altında başkalarını davet edecek değilim.
Peki bunu neden mi söyledim?
Çünkü tedavinin en önemli aşaması öykü almadır. Ve bir cinsel işlev bozukluğunun öyküsü, deneyimsiz ellerde +18 ila sofporn arasında gidip gelecek muhteviyattadır. Bilmem anlatabildim mi?
O yüzden bu kısmı atlıyorum.

Yani aslında dile kolay… 6 yıl…
“Çocuk sahibi olmak istemeseniz yine de tedavi arayışına girer miydiniz?” diye sordum gayet insani.
“Dürüst olmak gerekirse eşimi mutlu etmek istiyorum ama bunu düşününce o kadar korkuyorum ki ömrüm boyunca hiç cinsel ilişkiye girmem gerekmese çok mutlu olurdum” dedi kadın.
Bu cevap adamda betona çarpma etkisi yaptı. Sanırım daha önce hiç bu kadar aleni olarak bunu duymamıştı karısının ağzından.
“Beni istemiyor musun peki?” diye sordu adam. Tüm o narsistik tavırları, “her haltı ben bilirimci” edaları buhar olup uçtu sanki. Yalnız bu konuda uyarayım, muhtemelen bir narsistik yaralanma yaşadı ve bunu bir şekilde kadından çok da uzun olmayan bir vadede tazmin edecektir. Kendine gelir gelmez hem de…

İşin içinde öyle dinamikler var ki, sırf şu ana kadar benim fark ettiklerimi sıralasam bir sayfa dolabilir.
Kadın kumral, bakımlı, hoş denilebilecek fiziksel özelliklere sahip.
Adamın eğitimi kadınınkinden biraz düşük, fiziksel olarak itici ya da kendisini “eksik” hissetmesine neden olan bir özelliği en azından dışarıdan bakınca görülmüyor.
Kadının alttan alta varlığını hissettiren öfkesi konuşma ve davranışlarını esir almış durumda. Ancak ağzı bambaşka söylüyor.
Adam kendisini o kadar beğenir görüntüsü ardında için için kadın tarafından müthiş bir reddedilme yaşıyor. Ve onun da öfkeli olduğunu anlamak zor değil.

İşte tam da burada gel de bu insanları 6 sene boyunca “sizi tedavi ediyorum” aldatmacasıyla resmen süründüren sözüm ona uzmana kızma!
Hoş, bu oyalanmayı fark edip, derhal bir başka uzman arayışına da pekala girebilirlerdi. Girmemişler. Yani aslında belki de başından beri pek gönüllü değillerdi.

Her ikisine de bir tedavi protokolü imzalattım. Özetle verilen ödevleri düzenli olarak yapacakları, randevuları aksatmayacakları ve gelemeyecek olurlarsa 24 saat önceden haber vereceklerine dair. Cinsel perhiz ödevleri bu hafta da devam edecek.
Bir de bazı diğer ödevleri var ama burada detaylı olarak yazmamak taraftarıyım. Olur da aynı dertten muzdarip birileri burada okur, kendi kendine okuduklarını uygulamaya çalışır falan diye… Aman diyim!


2 yorum:

Kürşat Zaman dedi ki...

Çocuk doğduktan sonra anne artık ''istediğini almış'' ve kocasının o vakitten sonra ''kendince haklı'' dış kaçamaklarına göz yuman bir davranış sergileyebilirmi acaba..?
Sanki muhtemel bir durum gibi bu...

glennis. dedi ki...

kadınla tek başınıza bir seans ayarlayabilseniz keşke. içini dökemiyor tabi ki bu işleri benden daha iyi biliyorsunuz mineanım :/ ama kadın ne zaman patlayacak yada patlayacak mı adam napacak çok merak ediyorum...

umarım çok şiddetli bişey yaşanmaz :(