30 Haziran 2012 Cumartesi

Bodrum'dan bildiriyor...


Merhaba sevgili blogger dostlarım. Birkaç gündür buralardan uzak kaldım ve bu sabah nihayet (!) kablosuz internete kavuşup da sitemli mesajlarınızı okuyunca yazamıyorum diye duyduğum vicdan azabının ne kadar isabetli olduğunu fark ettim.
Bunu size nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum. Pek çoğunuz büyük şehirde işler güçler arasında sıcaklardan perişan olmuşken ben hiç utanmadan Bodrum’a geldim! :)
Ama bir sorun neden geldim? devamını oku

27 Haziran 2012 Çarşamba

Hospitalize


Dün az daha vinç çağıracaktım Necibe’yi evden çıkarabilmek için. Eski kocası, ben, Tonton Teyze, alt kattaki Diyarbakırlı lokantacı ve bir iki kişi daha ancak ikna edip çıkarttık evden.
Yolda giderken arabada, arkada, yanında oturdum. Gözleri hiçbir yere takılıp kalmış gibiydi. devamını okuyun

26 Haziran 2012 Salı

Anket

bi zahmet anket soruma cevap veriverseniz ne iyi olurdu ... sayfada sağ üst tarafta  :)

Menekşe II


Geçenlerde vefat etti Abdürrahim Karakoç.
Demiş ki bir şiirinde;
Hep senin renginde görünür bahar
Yaprakta yeşilin gülde kokun var
Yama yama kalbimdeki yaralar
Sıra sıra dikişinde sen varsın
Ben hep derim, bazı insanlar aşkını çok güzel anlatır. Hatta öyle güzel anlatır ki, insan kendi duvarlarından, etiketlerinden, kabullerinden utanır. devamını okuyun

25 Haziran 2012 Pazartesi

Gece


Gece’yi özlüyorum…
Karanlıklar içindeyken bir hüzmenin içinde girmişti hayatıma. Tanıdığım hiç kimseye benzemiyordu. Ama beyaz saçlarının çevrelediği yuvarlak hatlı, güler yüzünde, güldüğünde iki çizgi haline gelen gözlerinin pırıltısında çok tanıdık bir şeyler vardı.
Yolunu kaybeden ben miydim yoksa gözü sürekli yukarılarda, kutup yıldızını arayan halinde o mu yörüngesinden çıkmış bir gök taşıydı bilmiyorum. Hatırlamıyorum. Saate bakmanın artık anlamını kaybettiği gecenin ilerlemiş bir vaktinde ikimiz bir aradaydık.
Belki tuhaf görünüyorduk dışarıdan bakınca.
Ağlamaktan gözleri davul olmuş kırmızı gece elbiseli, asker traşlı bir genç kadınla, elindeki kafeste sarı-yeşil bir papağan taşıyan, devamını oku

Necibe atakları


Evet tam olarak tahmin ettiğim gibi Necibe depresif epizoda girmiş durumda.
Yeni başlayanlar için önbilgi: Manik depresif bozukluk farklı sıklık ve örüntülerde olabilmek kaydıyla birbirini izleyen depresif ve manik dönemlerin görüldüğü bir psikolojik bozukluktur. Biz bu dönemlere ne çok şey bildiğimizi göstermek ve artislik olsun diye “epizod” deriz.
Ve Necibe’nin uzun süredir kendisinden haber alınamayan tüm depresif semptomları dün ortalık yere zuhur etti. (Bknz, zuhur=görünmek, ortaya çıkmak)
Şu anda evde ceset gibi gözlerini tavana dikmiş devamını okuyun

24 Haziran 2012 Pazar

Bizim kızlar


İnsanın insan üzerindeki iyileştirici etkisi muazzam. Bunu bazen hastalarıma da söylüyorum. “Gidin insan içine karışın, sosyalleşin!”
Tabi hepsine değil, bazılarına…
Ne zamandır toplanmıyorduk…
Fakülte zamanlarından üç ev arkadaşıydık biz…
Ben psikoloji, Sümeyra Rus dili ve edebiyatı, Ayçe istatistik okuyorduk.devamını oku 

Üç harfli


Açıklanamayan ne çok şey oluyor evrende değil mi?
Hiç şüphesiz ki Pazar Pazar kara deliklerin esrarından ya da kuantum fiziği derinliklerinden bahsetmeyeceğim ama telepati, zihinsel frekans, düşünce gücüyle çağırma dersem pek çoğunuz benzer yaşantılarınızı şööyle bir aklınızdan geçirirsiniz herhalde.
Hiç kıvırtmayın, tek manyak ben değilim biliyorum.
Uzun zaman önce bir yerlerde okumuştum.devamını okuyun