12 Haziran 2012 Salı

Evlilikler II


Kafa içi sesleri:
Bugün sanki biraz daha mı sakinler? Bak oturuşları da biraz daha birbirlerine yakın ve yönleri az da olsa birbirlerine dönük. Geçen seferki atarlarından eser kalmamış. Tevekkülün mü yoksa alınmış bir kararın mı sonucu bu? Bir karar alındıysa acaba devam mı edecekler yoksa –tamam artık buraya kadar!- konuşması mı yapıldı evde? Dur bakalım şimdi anlayacağız…

“Nasıl geçti haftanız?”
Bir klasik olarak adam aldı sazı yine eline:
“İyiyiz Minaanım nasıl olalım, sizi sormalı?”
“Ne münasebet!”
“?!?!”
“Sabah kahvesine mi geldiniz buraya? Hoş beş edelim diye mi sordum haftanız nasıl geçti diye? Bunun için mi ödeme yapıyorsunuz bana?”
“Hay Allah… Siz de biraz… Neyse… Aslında demişlerdi bana… Neyse… Haklısınız…”

İnsanları hipnotik telkin kalıplarından faydalanabilir hale getirmek için ne yapılır biliyor musun sayın okuyucu? Öncelikle onu alışageldiği düşünme alışkanlığından kurtarıp afallatman, bunun için de zaman zaman saçmalaman gerekir. Yani benim böyle dürtüsel gibi görünen fevri çıkışlarım aslında sebepsiz değildir. Tabi bu her tarza uymaz. Hatta mesleki çevremden sıklıkla eleştirildiğim de olur. Ama yani zurnanın zort deliği diye de bir şey var! Bir de başçavuş ve beygiri… Bilirsiniz.
Bu çifti daha önceki yazıyı okuyanlar hatırlar. Hiç cinsel ilişkiye girmedikleri halde “bizim 6 yıldır çocuğumuz olmuyor” diye figan eden çift. Gülmeyin reca ederim. Bu gerçek ve ciddi bir sorundur. Benzer şekilde Anadolu’da doktor doktor gezen bir dolu çift vardır.
Hatırlarsanız kadın görüşme boyunca ağlayıp durmuş, adam da atarlanıp odanın içinde dolaşmış, sonra da oturup karısı adına da cevaplar vererek sözümona(!) bir diyalog kurulmuştu. Hah işte onlar!
“Bize koyduğunuz yasağa riayet ettik Minaanım.”
Eyvahlar olsun!
“Bir haftadır birbirimize tuzluk alıp verirken bile dokunmadık.”
İyi halt ettiniz!

Şöyle ifade edeyim, vajinismusla gelen çiftlere uygulanan tedavinin ilk aşaması “harfiyen uyulacak bir cinsel perhiz ödevi” verilmesidir. En azından benim uyguladığım ve dünyada çokça da kabul gören tedavi modülüne göre. Neyse… Çifte bu sürede değil cinsel ilişki, temas, okşama, öpüşme bile yasaktır. Ancak aralarında sevgi bağı olan ve bu sorunun çözümünü içtenlikle isteyen çiftler bu yasağı delmeye çalışırlar. Hiç belli etmez ve nötr bir yüz ifadesi takınırız ancak içten içe memnuniyet duyarız bu durumdan, çünkü doğru yolda olunduğunun bir göstergesi olarak da pekala ele alınabilir bu davranış.
(Bu arada meslek sırlarını ifşa ediyor diye meslek örgütlerinin beni topa koyması an meselesi, sahip çıkmazsanız fena bozuşuruz bak!)
Neyse, ne diyordum?
Koyduğum yasağa harfiyen riayet edilmiş! Bozuntuya verecek değilim:
“Güzel. Size bu sorunu gerçekten çözmek istemediğinize dair bir soru sormuştum. Düşünme fırsatınız oldu mu?”
Adam:
“Ben zaten geçen hafta da söylemiştim istiyorum diye.”
“Evet söylemiştiniz. Ama ben onu sormadım. Düşündünüz mü diye sordum.”
“Yoo.”
Bu kez kadına döndüm:
“Peki siz?”
“Minaanım inanın ben sürekli bunu düşünüyorum aslında. Yani kafam hep bu sorunla meşgul. Ama isteyip istemediğimi bu hafta siz sorduktan sonra ilk kez düşündüm.”
Adam da ilk kez ilgi ve merakla karısına baktı.
“Normal bir kadın gibi olabilmeyi tabi ki istiyorum. Bundan neden bu kadar korktuğumu zaten hiç anlamıyorum. 6 yıldır bir sürü ödev, ilaç verildi bize. Kimini yaptım kimini yapmadım. Ama bu kez artık bitsin istiyorum.”
“Kimini yaptım kimini yapmadım dediniz, ödevler tek kişilik miydi?”
Tam kendine yakışır şekilde adam cevap vermek istedi:
“Minaanım tamam kabul ediyorum bu mesele iki kişilik ama inanın benden kaynaklanan en ufak bir sorun yok. Son derece anlayışlıyım, naziğim,” burada karısına döndü onay için, “değil mi sevgilim?”
Kadın ne yaptı dersiniz? Masanın üzerindeki kelebekli bardak altlığıyla oynamaya devam etti. Ama son anda fark etti durumu, başını sallamak suretiyle beklenen onayı verdi. Tabi ben bunu yedim mi? Asla.

-devam edecek-



3 yorum:

chris dedi ki...

Hello from France
I am very happy to welcome you!
Your blog is accepted in the TURKEY in a minute!

On the right side with the books of green! You will find the country with the names of blogs by Country
Invite your friends to join us in the "directory"
The creation of this new blog "directory", allow a rapprochement between different countries, knowledge of different cultures and share traditions.et us different passions, fashion, paintings, crafts, cooking, photography, poetry and so be able to find in different countries in other people with similar passions.
We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
The more people and more opportunities that will, yes, I confess, I need people to know this blog!
You are in some way the Ambassador of this blog and your Country.
This is not a personal blog, I create for all to enjoy
It is you also have to make known after your contacts and friends in your blog domain, the success of this blog, depends all Participants.
So during your next comments with your friends ask them to come in the 'Directory' by joining in joining in our comments:
*** I am in the directory come join me! http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/ ***
You want this directory is more important? help me to make it grow
Your blog is in the list TURKEY and I hope this list will grow very quickly
Regards
Chris
We ask that you follow our blog and place a badge of your choice has to know the "directory" to your friends to put on your blog
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/24/1203240217091250289621842.png
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/26/1203260602581250289633006.gif

If you wish to know the blog of your friends, send me their urls
I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?

Balthus dedi ki...

Bu vajinismus illeti hakkında beyni ambale edecek bir öyküye sahibim ama ben ifşa etmiyom sizin gibi :) hem neden ambale sözcüğünü kullandım acaba vallah şimdi dank etti.Tuhaf çalışıyor kafam :) vallah hocam ifşa dedimde dinleyip öğrenip merdiven altı klinik açıcaz sanki :)ne demeye kızıyor meslek odası .. Özetle inanmıyorum ben bu vajinismus olayına,ya da varsa sadece yurdum hastalığı mevcut tabusal dinsel baskısal sal sal sebeblerden.haydar dümen de böyle demişti sanırım.ha!bir de gıgılplas falan,,internete gereğinden fazla dijital iz bıraktım zaten.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

..
Yani zor..
O erkek bozması kim bilir ne yaptı kadıncağıza..
Bence sabır ve nezaketin çözemeyeceği durum yok, ama bu konuda erkeğin süre gelen bir tepki ve aşağılaması bir de bazı ihtiyaçlarını(!) başkaları ile gidermesi sorunu daha da çok büyütür..
ALLAH kolaylıklar versin..