20 Haziran 2012 Çarşamba

Mızıka Hanım II


Pasif agresyon nedir bilir misiniz sevgili blogger ahalisi?
Pek çoğunuz biliyordur illa ki ama ben size bir bağlam belirteyim…
Şimdi öncelikle kocası tarafından ihanete uğradığını bilen bir kadını ele alalım. Ki bu durumda size geçenlerde bahsettiğim Mızıka Hanım pek isabetli bir örnektir.
Bu kadın kocasının gelip geçici, örneğin tek gecelik, bir ilişki değil bir süredir sürekli olarak bir başka kadınla yatağını, ve muhtemelen kalbini de, paylaştığını biliyor.
Beni başından beri okuyan arkadaşlarım bilirler ben “normalde” ve benzeri genel geçer yaygın kabullere, zaman zarflarına falan pek öyle pabuç bırakmam. O yüzden size normalde böyle bir kadın şöyle hissederdi böyle hissederdi edebiyatı yapmayacağım.
Her davranış kişiye özeldir. Sınıflandırma ve tanılandırma sistemlerinin canı cehenneme…
Benzer bir durumda bir kadın;
-kıskançlık krizine gidebilir
-boşanma davası açabilir
-intikam almaya çalışabilir
-o kadar kalbi kırılır ve çaresizlik hisseder ki depresyona girebilir
-hır çıkarıp adama dünyayı dar edebilir
-“aman ben de kurtuldum geceleri yanaşmasından” diye rahatlayabilir
-hafiye tutup adamı ve kadını izlettirebilir
-hasta rolüne bürünüp kocasından ilgiyi bu sayede elde etmeye çalışabilir
Falan filan…
Peki Mızıka Hanım ne yapıyor?
Durumu sükunetle karşılıyor ve yuvasını korumak için (o böyle söylüyor) mantıklı hareket etme yolunu seçiyor.
Böyle bakınca kulağa ne kadar anaç geliyor değil mi?

-Bence anaçlık tavuklara yakışır.-

Kadını iki kolundan tutup, kafa travması geçirmesine 10 saniye kalana dek sarsmak istediğimi söylesem şaşırmazsınız herhalde: Duyguların nerede be kadın!!!
Duyguların nerede ?!?!
Akıl verecekmişim de yuvası dağılmayacakmış!
Pasif agresyonun kitabını yazıyor hatun. Durumu sabır ve anlayışla karşılayacak, adam eğer ki herhangi bir sebepten ilişkisini bitirip ona dönerse de bunun acısını fitil fitil getirecek burnundan. Kaprisler, ayak diremeler, laf sokmalar ve bir sürü tiksinç nevrotik edalarla pasif görünerek agresif hislerini dolaylı olarak doyuracak.
Bazı adamlar ve bazı kadınlar bu döngüyü severler hem biliyor musunuz? Tencere ve kapak gibidirler.
Biri aldatır sonra geri döner, diğeri affeder ama etmediğini bırakmaz, biri onun gönlünü kazanmaya çalışır, diğeri nazlanır da nazlanır, diğeri amacına ulaşınca tekrar avlanmaya çıkar, diğeri yine kahırlı ve yüreği geniş Anadolu kadını pozlarına bürünür…

Kadına yönelik pek çok şiddet vakasında da bu tabloya rastlamak mümkündür. Bunu duymak hoşunuza gitmedi biliyorum, ama hisleriniz gerçekleri değiştirmez.






2 yorum:

cem dedi ki...

bi erkek olarak sevdim bu tavrı ama boşasın erkek pişman olup geri gelince yapsın daha tatlı olur dadından yenmez olur, varsa tersi durum erkek de öyle yapsın... en olmadı yesinler birbirlerini..:) bu kadın erkek ilişkisi ne içinden çıkılması zor şey yahu, gerçekten.

siyah kuğu dedi ki...

Mızıka 1i okudum önce ve kadında kendini sorgulama yok direk olarak karşı tarafı suçluyor, erkeğe soruldumu hiç neden böyle yaptığı belkide erkek haklı !
acı ama gerçek bazı kadınlar ben ben diyen dünyalarından çıkamıyorlar, herşeyin güzellik bakım olduğunu sananlar da var ya ilgi!
hisler ,duygular,
karşısındakini anlamaya ve dinlemeye çalşımışmı hiç ,
tabikide erkeğin yaptığını onaylamıyorum doğru davranış değil ,fakat mızıka hanım başına gelenleri kendi yapmışa benziyor çorap gibi örmüş şimdi nerde yalnış ilmke attımda bu örnek bozuk diyor!
düşünsün bakalım!